Koecomfort

Gelukkige koeien zijn productieve koeien. Daarom bieden we u een compleet pakket aan koecomfort oplossingen. Hiermee zijn wij in staat om het uw koeien zo comfortabel mogelijk te maken.

Koeborstels

Borstelen is al lang geen luxe meer. Een borstel geeft dieren de mogelijkheid om in hun natuurlijke behoefte om te schuren te voorzien. Het borstelen bevordert de bloedsomloop en het welzijn van de dieren. Met een borstel heeft u een diervriendelijke manier om uw dieren verlichting te geven. Hierdoor creëert u rust en spaart u andere materialen in de stal waar de dieren zich aan krabben.

 

Stalmatten en matrassen

Een comfortabele ligplaats is van het grootste belang voor een gezonde koe en optimale melkgift. Bij een vrije keuze zal een koe 60% van haar tijd liggend doorbrengen. Bovendien zal ze diverse keren, 15 tot 20 keer, gaan staan om te vreten en/of te drinken en vervolgens weer te gaan liggen. Daarom moet een ligplaats voldoen aan hoge eisen qua ruimte, grip, comfort en hygiëne.

 

Looprubber

De stalvloer moet grip bieden, maar ook zachtheid zodat de koe natuurlijk gedrag kan vertonen. Met looprubber in de stal voelt de koe zich zeker en zal ze makkelijker tocht vertonen en voelen ranglagere dieren zich veilig.

 

Stalventilatie

De zomerdagen worden met het jaar warmer. Koeien krijgen daardoor sneller last van hittestress. Zij zijn namelijk nauwelijks in staat hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Hierdoor ontstaat een verminderde voeropname, lagere melkproductie en problemen met vruchtbaarheid en klauwgezondheid. Kies daarom voor de ventilatoren en Cow Cooling oplossingen van DeLaval

 

Waarom kiezen voor Melktechniek West-Vlaanderen

Ons DNA ligt in de melkveehouderij. We begrijpen dus met welke uitdagingen u dag in – dag uit te maken heeft. Daarom kunnen we een meerwaarde leveren voor uw bedrijf. 

 

Samen kunnen we kijken uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met de ondersteuning van  innovatieve melktechniek, stalinrichting, automatisering en data-analyse. Met een scherp oog naar koecomfort en dierenwelzijn. We creëren samen met u de ideale omstandigheden op uw bedrijf. 

 

Neem contact op